Tagi

Strona główna » Tagi

wielkość tekstu:A | A | A

  • Targi Polagra - biznes, wiedza, inspiracje

    Tak właśnie można podsumować największe wydarzenie dedykowane branży spożywczej, gastronomicznej, hotelarskiej, opakowaniowej i logistycznej. Pięciodniowy blok obejmujący targi Polagra Food, Polagra Gastro, Polagra Tech, Invest Hotel, ...

    czytaj dalej
  • Kupuj słodycze z głową

    Jak wynika z raportu firmy KPMG aż 91 proc. Polaków przyznaje się do kupowania słodyczy, z czego 20 proc. robi to codziennie. Różnorodność i wybór słodkości jest coraz większy, czym zatem kierować się podczas ...

    czytaj dalej
  • Promowanie rodzimej żywności. Case studies laureatów programu Doceń polskie

    Promowanie artykułów spożywczych wymaga korzystania z narzędzi różnego typu. Doskonale zdają sobie z tego sprawę laureaci programu promocyjnego „Doceń polskie”. Producenci żywności nagrodzeni przez Lożę ...

    czytaj dalej
  • Wielkanoc na zamówienie. Świąteczny catering i sprzątanie w cenie

    Święta wielkanocne coraz rzadziej kojarzone są z tradycją i przeżyciem duchowym. Dla większości Polaków jest to przede wszystkim czas relaksu. Nic więc dziwnego, że coraz więcej osób rezygnuje z pracochłonnego, samodzielnego ...

    czytaj dalej
  • Pieczywo z witaminą D od ULDO Polska

    Innnowacyjny produkt Clean Label, przygotowany ze składników zawierających witaminę D, posiadającą prozdrowotne właściwości. To cenne uzupełnienie naszej codziennej diety. Pieczywo z wit.D to doskonałe źródło witaminy D, ...

    czytaj dalej
  • Chleb szczeciński został wpisany na listę produktów tradycyjnych

    Pszenno-żytni chleb szczeciński został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Ten wypiekany w stolicy Pomorza Zachodniego i lubiany w mieście chleb stał się 34. specjałem z Pomorza Zachodniego na ...

    czytaj dalej
  • ROS-SWEET Sp. z o.o. zaprezentuje nowości produktowe na Targach IBA 2015

    ROS-SWEET Sp. z o.o., jeden z liderów rynku bakalii, ziaren i owoców suszonych, zaprezentuje nowości produktowe na Światowych Targach Branży Piekarskiej i Cukierniczej IBA 2015. Podczas targów firma przedstawi nowości ...

    czytaj dalej
  • Za nami trzeci Dzień polskiej żywności

    Zainicjowany przez twórców programu „Doceń polskie”, Dzień polskiej żywności stał się doskonałym pretekstem do rozmawiania o bogactwie i różnorodności oferty rodzimych wytwórców ...

    czytaj dalej
  • 5 zasad skutecznego merchandisingu

    Nawet najwyższej jakości produkty potrzebują racjonalnego wsparcia w postaci skutecznego merchandisingu, aby sprzedaż utrzymywała się na satysfakcjonującym poziomie. W poniższym materiale przedstawiamy podstawowe zasady odpowiednio ...

    czytaj dalej
  • Dobry chleb. Jak nas nabierają w sklepach na pieczywo na zakwasie

    Dobry chleb, czyli jaki? Taki, który nie powstaje z mrożonego kwasu i dolewanego na szybko zakwasu. Rozmowa z Antonim Madejem, byłym piekarzem i producentem chleba prądnickiego, współorganizatorem Krakowskiego Święta ...

    czytaj dalej
  • Chleb z marketu? Piekarz: Zatykam nos, bo tak śmierdzi

    - Od prawdziwego chleba się nie tyje. Tylko od tego, w które pakuje się pełno ulepszaczy, barwników i innej chemii. Ja już tego nie nazywam chlebem, tylko popierdółką - mówi Jerzy Janyszek, współwłaściciel ...

    czytaj dalej
  • Wielkanocne wypieki z nadzieniami i marmoladami Poltino

    Wielkanocne stoły Polaków tradycyjnie uginają się od jedzenia i smakowitych wypieków. Nie może na nich zabraknąć ciast, a szczególnie tradycyjnych mazurków. Cukiernicy dbają o ich piękne zdobienia i ...

    czytaj dalej
  • Lody niczym zmrożona mgiełka. Hard-Ice z nowymi maszynami do lodów włoskich

    Utrzymująca się niezmiennie na wciąż wysokim poziomie popularność lodów włoskich w naszym kraju zadecydowała o rozszerzeniu oferty maszyn produkowanych przez białostocką firmę Hard – Ice, właśnie o urządzenia służące do ...

    czytaj dalej
  • Jesz mało chleba? Sprawdź dlaczego warto to zmienić!

    Pieczywo jest źródłem m.in. białka, witamin, składników mineralnych i błonnika. Polscy piekarze oferują różnorodne wyroby wysokiej jakości, mimo to spożycie chleba spada. Z tego tekstu dowiesz się dlaczego warto ...

    czytaj dalej
  • Konsumenci wybrali chleb!

    "Nikt nie pożałuje, kto chleba naszego skosztuje" Tak żartobliwie i do rymu zaprosiła do konsumpcji chleba KRAJAN Pani Joanna Zagała, Kierownik Działu Marketingu. Firma ECO TRADE odebrała nagrodę za swój produkt Złoty ...

    czytaj dalej
  • Nadzienia owocowe POLTINO - Produkt Roku!

    Podczas tegorocznej edycji targów - „SWEET Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie” grono niezależnych specjalistów nagrodziło najlepsze produkty nadając im tytuł „Produkt Roku”. Wśród nich I ...

    czytaj dalej
  • Festiwal Chlebów Świata 13-15. marca 2015

    Najnowsza, druga edycja Festiwalu Chlebów Świata odbędzie się w dniach 13-15 marca 2015 r. Celem tej inicjatywy jest promocja chleba, pokazanie jego powszechności, oraz  różnorodności. Zaplanowaliśmy, że będzie się ...

    czytaj dalej
  • Międzynarodowe Targi Spożywcze TUTTOFOOD

      Międzynarodowe Targi Spożywcze TUTTOFOOD       03-06.05.2015      Mediolan, Włochy Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości serdecznie zaprasza polskich producentów branży ...

    czytaj dalej
  • Na co zwrócić uwagę wybierając franczyzę?

    Stale rosnąca popularność prowadzenia działalności w systemie franczyzowym nie powinna nikogo dziwić. Przedsiębiorcy funkcjonujący pod dużą, rozpoznawalną marką mogą przecież liczyć na wiele korzyści. Wybierając biznes dla siebie ...

    czytaj dalej
  • Tylko jedne tak kompleksowe targi dla branży

    Najważniejsze i największe wydarzenia przedstawicieli branży piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej w Polsce mają miejsce naprzemiennie, w latach parzystych podczas Salonu Technologii Piekarskich i Cukierniczych targów POLAGRA - TECH w ...

    czytaj dalej
  • Nie mylić z pączkiem !

    Czy produkcja donutów może być w naszym kraju dochodowym biznesem? Wydaje się, że na skalę przemysłową raczej nie. A z pewnością nie tak intratnym, jak w USA, gdzie funkcjonują duże przedsiębiorstwa specjalizujące się w ich ...

    czytaj dalej
  • Bogatsze w witaminy i składniki mineralne

    Żywność dostępna na rynku - także pieczywo, płatki i mąka - jest coraz częściej wzbogacona w witaminy czy składniki mineralne. W jakim celu się to robi i czy warto wybierać takie produkty? Niemal na każdym opakowaniu można znaleźć ...

    czytaj dalej
  • Bursztynowa słodycz

    Ceny miodów naturalnych idą w górę z powodu malejącej liczby pszczół i spadającej produkcji tego surowca. Cukiernicy coraz rzadziej korzystają z prawdziwych miodów zastępując je sztucznymi. Czy mają jakąś ...

    czytaj dalej
  • Ułatwienia dla podatników, zmiany i krótsze terminy dla przedsiębiorców

    Od marca przyszłego roku podatnicy przy rozliczaniu PIT będą mogli skorzystać z wstępnie wypełnionych zeznań podatkowych. Dla osób fizycznych to rozwiązanie może być pomocne przy wypełnianiu deklaracji, jednak dla ...

    czytaj dalej
  • Poza siecią

    W jakim celu ludzie spotykają się w kawiarniach? Odpowiedź na to pytanie wbrew pozorom nie jest oczywista. Wybierając miejsce, w którym spędzimy popołudnie kierujemy się nie tylko jakością kawy, ale też dostępem do ...

    czytaj dalej
  • Urzędowa kontrola żywności

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej pt.: „Urzędowa kontrola żywności" 20 listopada 2014 r., Hotel Marriott, Warszawa 25% rabatu dla ...

    czytaj dalej
  • Minister gospodarki poprawia przepisy podatkowe

    Ministerstwo Gospodarki chce zmian w Ordynacji podatkowej, które uczyniłyby tę ustawę bardziej przyjazną dla podatnika. W tym celu przygotowało kilkanaście rekomendacji. Wśród nich są m.in. zalecenia, aby wątpliwości prawne ...

    czytaj dalej
  • Polacy jedzą coraz mniej chleba

    Przeciętny Polak kupuje rocznie ok. 50 kg pieczywa. To dwukrotnie mniej niż na początku przemian w naszym kraju. Na rynku przybywa też wypieków niższej jakości, które kwalifikuje się jako produkty chlebopodobne. – ...

    czytaj dalej
  • Sękacz, twaróg i chleb - na liście produktów tradycyjnych

    Sękacz suchowolski, chleb na zakwasie z Sadka oraz klinek dąbrowski - to kolejne produkty z Podlaskiego, wpisane na ministerialną Listę Produktów Tradycyjnych. Obecnie z regionu na tej liście znajduje się już 50 produktów. Na ...

    czytaj dalej
  • Tajemnicze florentynki

    Dlaczego tajemnicze? Choćby dlatego, że nazwa tych ciastek może sugerować, iż pochodzą z włoskiej Florencji, a tak naprawdę nie wiadomo jakie są ich korzenie. Dla konsumentów na całym świecie nie ma to jednak większego ...

    czytaj dalej
  • Festiwal Czekolady i Słodyczy

    W dniach 15 i 16 listopada 2014 roku zapraszamy wszystkich miłośników czekolady, wyrobów czekoladowych, ciast i ciasteczek oraz innych słodkości do udziału w Międzynarodowym Festiwalu Czekolady i Słodyczy w Pałacu Kultury i ...

    czytaj dalej
  • Czy istnieje kawa idealna?

    "…ma czarność węgla, przejrzystość bursztynu, zapach moki i gęstość miodowego płynu." To opis kawy doskonałej zaczerpnięty z „Pana Tadeusza”. A czy Państwo znają już smak idealnej kawy? Jeśli nie, to jest ...

    czytaj dalej
  • Grand Village Chleb Na Żądanie od Agrano

    Agrano, lider w branży piekarniczej, z okazji Międzynarodowego Dnia Chleba (16 października) przygotował wyjątkową nowość – GRAND VILLAGE – najwyższej jakości mieszankę piekarniczą do produkcji m.in. wiejskiego chleba ...

    czytaj dalej
  • Krajowe Eliminacje do Pucharu Louisa Lesaffre

    Louis Lesaffre Coupe to nie tylko platforma startowa do cyklu międzynarodowych konkursów, podczas których największe  talenty piekarskie z całego świata prezentują swoje umiejętności, to także doskonała możliwość do ...

    czytaj dalej
  • Jak powinno być oznakowane pieczywo - poradnik UOKiK

    W ubiegłym roku Inspekcja Handlowa miała zastrzeżenia do ponad połowy partii skontrolowanego pieczywa. UOKiK przypomina, jakie dane powinny znaleźć się na opakowaniach i etykietach pieczywa oferowanego konsumentom. W 2013 r. Inspekcja ...

    czytaj dalej
  • Głosuj na rogale

    Rogal świętomarciński bierze udział w konkursie, organizowanym w ramach kampanii promocyjnej Trzy znaki smaku. Zapraszamy do głosowania. http://www.pimr.trzyznakismaku.pl/produkt-roku Konkurs polega na głosowaniu na 36 produktów ze ...

    czytaj dalej
  • Gofry - przysmak bez granic

    Gofry, podobnie jak lody, kojarzą się głównie z wakacjami. Dzięki temu, że przygotowuje się je z łatwo dostępnych składników, są bardzo popularne na całym świecie. W różnych krajach możemy spotkać odmienne rodzaje ...

    czytaj dalej
  • Śmietniki pełne jedzenia

    Co roku mieszkańcy UE wyrzucają na śmietnik 15 mln ton żywności nadającej się do spożycia. Komisja Europejska mówi dość - podaje tygodnik "Wprost". Z badań przeprowadzonych przez KE wynika, że 45 proc. ...

    czytaj dalej
  • Orzeźwiający smak cytrusów

    Letnie upały sprawiają, że konsumenci częściej sięgają po produkty o cytrynowych smakach. Soki z cytrusów cieszą się opinią napojów, które w gorące dni zmniejszają uczucie pragnienia. Podobnie jest z ciastami ...

    czytaj dalej
  • Walne Zgromadzenie Izby Rzemieślniczej

    W dniu 16 czerwca 2014 roku odbyło się Walne Zgromadzenie Sprawozdawczo-Wyborcze Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach. Na kolejne 5 lat prezesem katowickiej Izby został wybrany prof. Jan Klimek. Po ...

    czytaj dalej
  • XIX ŚWIĘTO CHLEBA W GDAŃSKU

    Miejsce chleba nie tylko w naszym jadłospisie, ale i w całym życiu jest niepodważalne. Dlatego też, korzystając z jarmarcznego czasu, wspólnie z tymi, z rąk których go otrzymujemy, pragniemy właśnie z chleba uczynić bohatera ...

    czytaj dalej
  • Oszczędzaj na śmieciach

    Zagospodarowanie odpadów to bardzo duży problem w piekarnictwie i cukiernictwie. Wiąże się on nie tylko z koniecznością ich składowania, ale także wywozu i utylizacji śmieci, za co trzeba przecież płacić. Gdy przed kilkoma laty ...

    czytaj dalej
  • Jemy mniej pieczywa, ale więcej lodów

    Według analiz Panelu Gospodarstw Domowych GfK w ubiegłym roku statystyczna rodzina kupiła 177 kg produktów piekarskich i wydała na to 671 zł. Wynika z tego, że sprzedaż pieczywa spadła o ponad 3%. Dotyczy to jednak ilości ...

    czytaj dalej
  • Janosik i bułki Maryny

    Produkty spożywcze, które w swojej nazwie mają słowa kojarzące się z górami przez wielu konsumentów są postrzegane jako zdrowe, naturalne i tradycyjne oraz dające energię, chociaż wcale takie nie muszą być. Czy w ...

    czytaj dalej
  • Gdy gospodarka przyspiesza powstaje mniej firm

    Kolejne dane o liczbie nowo zarejestrowanych jednoosobowych firm wskazują na to, że poprawa warunków ekonomicznych studzi zapał Polaków do zakładania własnego biznesu. Mniej jest jednocześnie zamykanych firm. W marcu do ...

    czytaj dalej
  • Przyciągnąć konsumenta w 3 sekundy

    Trzy sekundy – tylko tyle czasu mają producenci słodyczy i wyrobów cukierniczych na przekonanie konsumentów do sięgnięcia właśnie po ich produkt. Na co klienci sklepów zwracają największą uwagę i jak odpowiadają ...

    czytaj dalej
  • Tort na 10-lecie

    Wielki tort, barwny korowód, koncerty, przegląd polskich i niemieckich filmów - to niektóre z atrakcji, jakie odbędą się w Zgorzelcu z okazji 10. rocznicy wejścia Polski do Unii Europejskiej. 10-dniowa impreza zakończy 1 ...

    czytaj dalej
  • Kompensacja mocy biernej - sposób na niższe rachunki za energię

    Co czwarty przedsiębiorca płaci za energię bierną, która nie jest zużywana na pracę urządzeń w jego zakładzie. W zależności od ilości zużywanych kilowatogodzin może to być wydatek od kilkuset do kilku tysięcy złotych ...

    czytaj dalej
  • FESTIWAL CHLEBÓW ŚWIATA

    Stowarzyszenie Polskich Mediów, Warszawska Izba Turystyki wraz z Zespołem Szkół nr 11 im. Władysława Grabskiego w Warszawie realizuje projekt FESTIWAL CHLEBÓW ŚWIATA 21 - 23 marca 2014 r. Celem tej inicjatywy jest promocja ...

    czytaj dalej
  • Naturalne dekorowanie

    Ozdabiając ciasto czy tort coraz częściej decydujemy się na taką dekorację, która nie tylko zachwyci swoją oryginalnością, ale będzie również zdrowa i ekologiczna. Sztuczne barwniki i kilogramy cukru odchodzą do lamusa. ...

    czytaj dalej
  • Dane Polskiej Izby Handlu: optymistyczne wyniki sprzedaży

    Według danych Polskiej Izby Handlu sprzedaż detaliczna w styczniu 2014 roku w stosunku do stycznia 2013 wzrosła o 1,5 %, natomiast w stosunku do grudnia 2013 spadła o 13%. - Tak duży spadek w stosunku do poprzedniego miesiąca wynika ...

    czytaj dalej
  • Już we wtorek Expo Sweet

    Od 18 do 20 lutego w Warszawie odbędą się najważniejsze targi branżowe w Polsce. Organizator Expo Sweet zapewnia, że warszawskie targi to: najwięcej wystawców, największa powierzchnia ekspozycyjna i premiery światowych ...

    czytaj dalej
  • Zwyczajny pączek z niezwykłą polewą

    Niewiele wyrobów cukierniczych nie nadaje się do dekorowania polewą czekoladopodobną. Fakt, że sporo ciast i ciastek nie jest nimi oblewanych, wynika bardziej z tradycji i przyzwyczajenia konsumentów do formy oraz wyglądu ...

    czytaj dalej
  • Słone przekąski – tradycyjne i oryginalne

    Systematycznie obserwując ofertę różnych małych i średnich zakładów piekarskich można dostrzec coraz większe zainteresowanie z ich strony produkcją słonych przekąsek, które wykracza już daleko poza wyrób ...

    czytaj dalej
  • Perspektywa 2014-2020. Co dla firm?

    Mikro-, małe i średnie przedsiębiorstwa, 99,8 proc. wszystkich firm w Polsce,  mogą liczyć na duże wsparcie ze środków unijnych na lata 2014-2020. Ministerstwo Infrastruktury i Rozwoju oraz Związek Rzemiosła Polskiego ...

    czytaj dalej
  • Cukiernicza królowa z amerykańskiego hotelu

    Amerykanka Cher Harris zdobyła tytuł Pastry Queen 2014 na Mistrzostwach Świata Kobiet w Cukiernictwie rozgrywanych we włoskim Rimini w trakcie targów Sigep. W tym roku Polska nie miała swojej reprezentantki w tych zawodach. Cher ...

    czytaj dalej
  • Rośnie pączek, rośnie...

    Drożdże to jeden z podstawowych składników pączków. Od lat karty na polskim rynku rozdaje trzech producentów i nic nie zapowiada, aby miało się to zmienić. Zmienia się za to nieco ich oferta, która skierowana jest ...

    czytaj dalej
  • Polacy na podium lodziarskiego pucharu świata !

    Francja wygrała szóstą edycję lodziarskiego pucharu świata Coppa del Mondo della Gelateria 2014. Drudzy są Włosi, a trzecie miejsce zajęli nasi cukiernicy-lodziarze. Francuski zespół wraca po czterech latach na podium ...

    czytaj dalej
  • Wyłuskaj co najlepsze

    Orzechy włoskie są bardziej kaloryczne od pączków. 100 gram tych suchych owoców to ponad 600 kcal, podczas gdy lukrowana przyjemność to „zaledwie” jakieś 400 kcal. Orzechy zawierają też spore ilości tłuszczu ...

    czytaj dalej
  • Puchar Świata Lodziarzy

    Już tylko dni dzielą nas od wielkiego wydarzenia lodziarskiego w Rimini. Aleksandra Sowa i Mariusz Buritta (laureaci Lodziarskich Mistrzostw Polski) oraz Maciej Pięta i Michał Doroszkiewicz 16 stycznia wystartują w Pucharze Świata ...

    czytaj dalej
  • Sklepy mogą przekazać żywność bez VAT

    W tym roku nie tylko producenci, ale także właściciele sklepów mogą przyłączyć się do świątecznych akcji zbiórek żywności bez konieczności odprowadzania VAT-u. Takie darowizny dodatkowo można rozliczyć w kosztach ...

    czytaj dalej
  • Co jeść w mroźne dni?

    Jesień i zima to okres ograniczonej aktywności fizycznej. Czas spędzany na świeżym powietrzu zostaje zastąpiony długimi godzinami przed ekranem telewizora czy komputera. Wychodząc z domu pamiętajmy, że sam ciepły ubiór nie zapewni ...

    czytaj dalej
  • KE opublikowala

    Komisja Europejska chce zgodzić się na to, by od 1 stycznia 2014 r. polscy podatnicy mogli odliczać połowę podatku VAT zawartego w cenie samochodów, które nie w pełni wykorzystują w celach biznesowych. Projekt decyzji został ...

    czytaj dalej
  • IV TARGI WYPOSAŻENIA I PRODUKTÓW DLA GASTRONOMII FOOD-TO-GO

    Czy to możliwe, aby najważniejsze osoby związane z branżą gastronomiczną w kraju – wyśmienici szefowie kuchni, barmani, cukiernicy, dostawcy, właściciele lokali – spotkały się w jednym miejscu, w jednym czasie i w jednym celu ...

    czytaj dalej
  • Zakup kasy fiskalnej sprawdź, ile fiskus może ci zwrócić

    TAXCARE.PL Przedsiębiorcy zobowiązanemu do wprowadzenia kasy fiskalnej przysługuje prawo do odliczenia od podatku znacznej części wydatku poniesionego na jej zakup. Muszą być jednak spełnione pewne warunki. Zakup kasy fiskalnej to ...

    czytaj dalej
  • Kuźnia Słodkich Talentów

    Kuźnia Słodkich Talentów Szanowni Państwo, W imieniu organizatorów, Cechu Piekarzy i Cukierników w Gdańsku oraz Międzynarodowych Targów Gdańskich SA, mamy przyjemność zaprosić Państwa do udziału w kolejnej ...

    czytaj dalej
  • Seminarium Lodziarskie 2013

    Seminarium Lodziarskie – włoskie trendy 2013, surowce, maszyny.   Idea seminariów Seminaria, to coroczne spotkania branży lodziarskiej organizowane przez Przedsiębiorstwo Savpol, włoską firmę Fabbri oraz Firmę Miran Sp. z ...

    czytaj dalej
  • 12 kwietnia - Dzień Czekolady

    Luksusowa gorzka, niebiańsko mleczna, kontrowersyjna biała, niebanalna deserowa, lśniąca kuwertura, zmysłowo napowietrzana, nadziewana pysznymi masami. Z orzechami, rodzynkami, pomarańczą... Każdy z nas jakąś z nich preferuje. Czekolada ...

    czytaj dalej
  • Jogurt mrożony największy rywal lodów

    Mrożony jogurt to produkt, który wciąż jeszcze raczkuje na polskim rynku. Surowce do jego wyrobu są dostępne już od kilku lat, ale jogurterii w naszym kraju ciągle jest mało. Ten, kto dostrzeże potencjał w mrożonych jogurtach zrobi ...

    czytaj dalej
  • Czy mogę umieścić na torcie logo Euro 2012?

    Już niedługo rozpocznie się wielka sportowa impreza, Mistrzostwa Europy w Piłce Nożnej Euro 2012. Cukiernicy pytają: Czy mogę umieścić na torcie logo Euro 2012? Oznaczenia związane z Euro 2012 (patrz wykaz*) są znakami towarowymi, ...

    czytaj dalej
  • Nowe trendy na rynku czekolady

    Czekolada energetyczna "dla prawdziwych mężczyzn", czekoladki podawane w opakowaniach zaprojektowanych przez światowej sławy designerów, nietuczące lody czy cukierki uczące dzieci języków obcych – takie produkty ...

    czytaj dalej
  • Unijny raport: Międzynarodowe koncerny przygotowują produkty o różnej jakości do różnych krajów

    W pieprzu kupionym w Niemczech jest mniej pokruszonych ziaren niż w tym pochodzącym z Bułgarii. W rumuńskiej Coca-Coli znajdziemy tańszy cukier niż w tej z Austrii. Słowackie Stowarzyszenie Konsumentów po raz kolejny zwraca uwagę na ...

    czytaj dalej
  • Odpowiedzialne smażenie wciąż bez przepisów

    W Unii Europejskiej nie ma jednorodnego systemu kontroli jakości tłuszczów - każdy kraj unijny wprowadza swoje indywidualne regulacje. W większości państw takie systemy obowiązują, w Polsce dotychczas ich brak. Miały wejść w życie ...

    czytaj dalej
  • Barwniki szkodliwe, lecz tylko w nadmiarze

    Od nowego roku zmieniają się przepisy dotyczące stosowania niektórych barwników spożywczych. Nadal będzie ich można używać, ale w mniejszych ilościach. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) zweryfikował ...

    czytaj dalej
  • Ceny cukru na giełdach spadają. Kakao najtańsze od trzech lat

    Notowania cukru na światowych giełdach spadają. W ciągu ostatniego tygodnia cukier biały staniał w Nowym Jorku o 2 proc. do około 603 USD za tonę, a surowy o 3 proc., do około 508 USD za tonę. Kakao jest natomiast najtańsze od trzech ...

    czytaj dalej
  • Powiększa się liczba lokali z logo "Przyjazna Słodycz"

    W programie Przyjazna Słodycz uczestniczy ponad 700 cukierni w całym kraju, a ich liczba stale się powiększa. Przyjazna Słodycz to pierwsza tego typu inicjatywa w Polsce. Dostrzegając nowe trendy w odżywianiu się, cukiernicy oferują wyroby, ...

    czytaj dalej
  • Grycan powiększył sieć o kolejną lodziarnię

    Z początkiem listopada ruszyła nowa lodziarnia w sieci Grycana - w CH Dekada w Sieradzu. Obecnie firma Grycan prowadzi około 100 lodziarni firmowych w całym kraju, które znajdują się głównie na terenie galerii handlowych. ...

    czytaj dalej
  • Małe firmy należy chronić Rozmowa z Januszem Wojciechowskim, posłem do Parlamentu Europejskiego

    Redakcja: W innych krajach Unii Europejskiej, np. w Niemczech krajowe przedsiębiorstwa są silnie chronione przed nielegalną produkcją i handlem oraz zagraniczną konkurencją. Kiedy polskie firmy próbują wejść z pieczywem na tamten ...

    czytaj dalej
  • Ceny jaj rosną w całej Unii

    Od początku przyszłego roku wchodzi w życie przepis odnośnie nowych klatek dla kur niosek. Zmiana już teraz winduje ceny jaj w całej Unii - pisze Rzeczpospolita. Jak informuje Rzeczpospolita, jaja na rynku unijnym zdrożały od czerwca ...

    czytaj dalej
  • Słodki F-16 poleci do Poznania. Waży 200 kg

    Jak pachnie F-16? Słodko, marcepanem. Przynajmniej ten wykonany przez rzeszowskich cukierników na specjalnie zamówienie Sił Powietrznych RP. We wtorek rano potężny tort w kształcie myśliwca wyruszy z Rzeszowa w podróż do ...

    czytaj dalej
  • Rogale świętomarcińskie w Brukseli

    Podczas posiedzenia unijnych ministrów ds. rolnictwa w Brukseli odbędzie się promocja rogali świętomarcińskich, będzie mógł ich spróbować każdy z członków delegacji oraz pracowników Komisji Europejskiej - ...

    czytaj dalej
  • Darmowe strony internetowe dla piekarzy, cukierników i lodziarzy!

    Mówi się, że w życiu nie ma nic za darmo i rzeczywiście można uznać to powiedzenie za regułę. Jednak od każdej reguły musi być wyjątek i jednym z nich jest oferta darmowych stron internetowych dla piekarzy, cukierników oraz ...

    czytaj dalej
  • Eastern Europe

    Mariusz Buritta został Eastern Europe Chocolate Masters 2011!   Wyczerpujące przygotowania, męcząca podróż, stres, i łzy, a w końcu wybuch niebywałej radości – wielkie emocje zdominowały tegoroczne eliminacje do finału ...

    czytaj dalej
  • Rusza e-handel dużych sieci

    Wielkie sieci handlowe ruszają na podbój internetu. W lipcu tego roku swój e-sklep otworzył Auchan, podobny sklep Tesco ruszy prawdopodobnie w lutym przyszłego roku. Rynek sprzedaży artykułów spożywczych w internecie może ...

    czytaj dalej
  • Kraft Foods będzie monitorował w Polsce portale społecznościowe

    Producent czekolady Milka, kawy Jacobs i ciasteczek Oreo, koncern Kraft Foods będzie monitorował portale społecznościowe w Polsce, pod kątem pojawiających się tam komentarzy dotyczących firmy oraz jej produktów. Usługa NM Incite ...

    czytaj dalej
  • Zlikwidować sezonowość

    Zielona Budka, Unilever i Häagen-Dazs to trzej gracze, którzy w ostatnich miesiącach zdecydowali się na rozwój sieci lodziarnio-kawiarni we franczyzie. Zdaniem ekspertów, proces ten może ułatwić zerwanie z ...

    czytaj dalej
  • Mleczarze mogą zarobić na lodach

    W przemyśle FMCG toczą się równolegle dwie dyskusje o rozszerzaniu kategorii: w lodach i w galanterii mlecznej. Toczą się równolegle, a mają wspólną przyszłość - wskazują eksperci Stratec. Właśnie zakończył się ...

    czytaj dalej
  • Nowa sieć ze zdrowymi przekąskami

    Wkrótce na terenie stołecznej galerii Złote Tarasy zostanie otwarty bar RedBerry, który serować będzie zdrowe, niskotłuszczowe i niskokaloryczne desery. Jest to zapowiedź wejścia do Polski nowego konceptu kawiarnianego. W ...

    czytaj dalej
  • Reklama

    Portal Piekarnie24.pl oferuje Państwu różne formy reklamy: Pakiet Podstawowy - darmowa, roczna emisja. Jest to podstawowa i zarazem darmowa forma reklamy w portalu. Mają Państwo dostęp do panelu administracyjnego w którym jest ...

    czytaj dalej
  • Spiromatic - nowe formy reklamy

    Spiromatic zapewnia swoim klientom nowe formy reklamy. Firma Spiromatic, znany belgijski producent silosów oraz systemów transportu i dozowania materiałów sypkich i płynnych proponuje swoim klientom nowe rozwiązanie ...

    czytaj dalej
  • Tłusty Czwartek pyszny z marmoladami Poltino

    Trudno wyobrazić sobie Tłusty Czwartek bez pączków i faworków, które królują tego dnia w cukierniach i piekarniach w całej Polsce. Zaprzyjaźnione łódzkie cukiernie już testują nowe marmolady Poltino, ...

    czytaj dalej
Strona główna

artykuły sponsorowane

Artykuł sponsorowany - zapraszamy

Forum

Metoda na piękne włosy

To prawda, takie włosy są naprawde piękne. Myśle, że metoda jest super. ___ ...

pączki

a co to za pączki są __________________ http:...

więcej
Partnerzy serwisu:
Nowoczesny Portal Branżowy Piekarnie24.pl – piekarnie, cukiernie, lodziarnie. Darmowa rejestracja Firm mających w swojej ofercie maszyny, urządzenia, surowce, finansowanie, wnioski, dotacje, pojazdy, bhp, franczyza oraz inne. Portal branży piekarsko - cukierniczo - lodziarskiej. Darmowe strony www. Skuteczna reklama, bezpłatne ogłoszenia drobne. Piekarnia Cukiernia Lodziarnia.