Strona główna » Aktualności » Powiększa się liczba lokali z logo "Przyjazna Słodycz"
W programie Przyjazna Słodycz uczestniczy ponad 700 cukierni w całym kraju, a ich liczba stale się powiększa. Przyjazna Słodycz to pierwsza tego typu inicjatywa w Polsce. Dostrzegając nowe trendy w odżywianiu się, cukiernicy oferują wyroby, które, choć słodkie, zawierają także wartościowe składniki.
Przyjazna Słodycz to ogólnopolski program promujący wyroby cukiernicze odpowiadające najnowszym trendom świadomego odżywiania się. Ciastka Przyjazna Słodycz są wypiekane na przyjaznym, nieutwardzonym tłuszczu, bez konserwantów. Dodatkowo są kopalnią wartościowych składników, takich jak: orzechy, pestki nasion, przyjazne mąki (graham, kukurydziana, orkiszowa, gryczana, razowa, amarantusowa), ziarna zbóż, otręby, miód, żurawina, owoce suszone, świeże owoce sezonowe oraz wiele innych. Składniki te są źródłem witamin, minerałów, błonnika, białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz przeciwutleniaczy.
źródło: portalspozywczy.pl
Strona głównaKiedy zależy nam na skuteczności takich działań to moim zdaniem powinniśmy na co dzień dbać o higienę dookoła ...
Niestety jeszcze takich wizytówek nigdy nie miałam okazji mieć więc również ciężko jest mi cokolwiek na ich te...