Strona główna
poniedziałek, 21 października 2019 r.
Imieniny: Celina, Hilary

II Zespołowe Mistrzostwa Młodych Cukierników Piekarzy oraz Konfrontacje Mistrzów

Strona główna » Aktualności » II Zespołowe Mistrzostwa Młodych Cukierników Piekarzy oraz Konfrontacje Mistrzów

wielkość tekstu:A | A | A

Informacje organizacyjne

Mała Akademia Mistrzostwa Zawodowego podejmuje się organizacji imprez towarzyszących IV Śląskim Targom Cukiernictwa, Piekarnictwa i Lodziarstwa  "SweetTARG", które odbędą  się w dniach 3- 5 marca 2013 roku w Katowicach. Podczas trwania targów planuje się organizację następujących konkursów branżowych:

II Zespołowe Mistrzostwa Młodych Cukierników  Piekarzy
oraz Konfrontacje Mistrzów.

Zespołowe Mistrzostwa Młodych Cukierników i Piekarzy

Konkurs przeznaczony jest dla uczniów w zawodzie cukiernik i piekarz oraz czeladników
kontynuujących naukę.

W konkursie biorą udział zespoły dwuosobowe, które mogą  (nie muszą) reprezentować
zakład produkcyjny, szkołę, instruktora lub sponsora zespołu.

Forma konkursu ma odbiegać od tradycyjnie przeprowadzanych imprez tego typu na
rzecz pokazu technik wykonania określonego dzieła publiczności zwiedzających Targi.

Konkurs planuje się trzy dni targowe. Podczas godzin trwania Targów, zespoły kolejno po sobie przeprowadzają prezentacje, które są oceniane przez jurorów.

Tematyką prac konkursowych są torty okolicznościowe lub pieczywo zdobne o dowolnej tematyce. Ocenie podlegają: forma tortu lub pieczywa zdobnego, styl, metody produkcji i sposób dekoracji.

Podczas trzeciego dnia Targów nastąpi uroczystość wręczenia nagród. Jako nagrody dla
Najwyżej ocenionych zespołów przyznane zostaną puchary, nagrodę główną w konkursie będzie nieodpłatny udział w zagranicznej  imprezie szkoleniowej lub turystycznej.

Konfrontacje Mistrzów

Konfrontacje Mistrzów są propozycją kierowaną do fachowców w branży cukierniczej (mistrzów, technologów, czeladników).

Prezentacje Konfrontacje Mistrzów ma charakter indywidualny.

Uczestnik konkursu może (nie musi) reprezentować zakład produkcyjny, firmę, instytucję
lub sponsora zespołu.

Prezentacja ma mieć formę pokazu techniki wykonania pracy konkursowej publiczności osób
odwiedzających Targi. O formie pokazu decydują uczestnicy indywidualnie po wcześniejszej informacji organizatora.

Prezentacje planuje się na pierwszy dzień targowy. Podczas godzin trwania Targów, uczestnicy, kolejno po sobie przeprowadzają prezentacje dla publiczności odwiedzających targi.

Tematyką prezentacji są torty okolicznościowe lub pieczywo zdobne o dowolnej tematyce.

Organizatorzy zapewniają

Organizatorzy zobowiązują się zapewnić:

Stanowisko robocze wyposażone w następujący sprzęt: piec konwekcyjny, trzon
elektryczny, mieszarko ubijarkę, zamrażarkę szokową, chłodziarkę, stół roboczy, wózek
kelnerski, kuchenkę mikrofalową, naczynia i drobny sprzęt produkcyjny w rodzaju i ilości
wskazanej organizatorowi przez uczestników.

Surowce konieczne do wykonania pracy konkursowej w ilości wskazanej przez
uczestników. Uczestnicy uzyskają próbki surowców do zapoznania się z ich rodzajem i jakością bezpośrednio po poinformowaniu organizatora o zapotrzebowaniu.

Półprodukty w postaci gotowych, okrągłych tortowych korpusów biszkoptowych w trzech
rozmiarach lub w innej formie po wcześniejszej informacji organizatorów. Korpusy biszkoptowe mogą być również zabezpieczone przez uczestników we własnym zakresie
po wcześniejszej informacji organizatora. W przypadku piekarzy zapewnia się udostępnienie wypieczonych okrągłych chlebów gotowych do dekoracji w wielkości  standardowej.

Wybrane inne półprodukty rodzaju i ilości wskazanej przez uczestników. Uczestnicy
uzyskają próbki półproduktów do zapoznania się  z ich rodzajem i jakością
bezpośrednio po poinformowaniu organizatora o zapotrzebowaniu.

Dodatkowe informacje i zgłoszenia uczestników:

Szymon Konkol MAMZ

szymon.konkol@gmail.com

tel. 607934216
 

źródło: piekarnie24.pl

Strona główna

artykuły sponsorowane

Artykuł sponsorowany - zapraszamy

Forum

Gdzie można dzierżawić samochód?

Bardzo dużo dziś było stracono czasowi, ale ednak znalazłam! Ten serw - ...

Miesiarka do ciasta kruchego

Tutaj masz duży wybór przeróżnych mieszarek ...

więcej
Partnerzy serwisu:
Nowoczesny Portal Branżowy Piekarnie24.pl – piekarnie, cukiernie, lodziarnie. Darmowa rejestracja Firm mających w swojej ofercie maszyny, urządzenia, surowce, finansowanie, wnioski, dotacje, pojazdy, bhp, franczyza oraz inne. Portal branży piekarsko - cukierniczo - lodziarskiej. Darmowe strony www. Skuteczna reklama, bezpłatne ogłoszenia drobne. Piekarnia Cukiernia Lodziarnia.