IV TARGI WYPOSAŻENIA I PRODUKTÓW DLA GASTRONOMII FOOD-TO-GO

Strona główna » Aktualności » IV TARGI WYPOSAŻENIA I PRODUKTÓW DLA GASTRONOMII FOOD-TO-GO

wielkość tekstu:A | A | A

Czy to możliwe, aby najważniejsze osoby związane z branżą gastronomiczną w kraju – wyśmienici szefowie kuchni, barmani, cukiernicy, dostawcy, właściciele lokali – spotkały się w jednym miejscu, w jednym czasie i w jednym celu – uczestniczenia w niezwykłej, kulinarnej przygodzie? Okazuje się, że tak. Jedzenie – jego wytwarzanie, przygotowywanie i spożywanie to sztuka, a Państwo będą mieli okazję uczestniczyć w prawdziwym artystycznym spektaklu. Tak właśnie zapowiadają się IV już Targi FOOD-TO-GO, które odbędą się 5-6 lutego 2014r.w Hali Amber EXPO w Gdańsku. Organizatorem targów jest międzynarodowa firma easyFairs®, mająca wieloletnie doświadczenie w organizacji tego typu wydarzeń.
Niezwykle istotną kwestią w branży kulinarnej jest oprawa, a więc rozwiązania techniczne oraz wyposażenie – targi skierowane są również do producentów i dystrybutorów sprzętu gastronomicznego – maszyn, urządzeń, opakowań a także elementów wystroju wnętrz. 
Mocnym punktem, który wyróżnia nadchodzącą edycję, będzie strefa specjalna dedykowana Lodziarniom oraz Cukierniom – Deserowe Inspiracje. Mistrzowie w tej dziedzinie zaprezentują nowe trendy w kwestii przygotowywania i dekoracji, tworząc w ten sposób małe dzieła sztuki. Do strefy zapraszamy producentów i dystrybutorów lodów, jogurtów mrożonych, wafli i dodatków do lodów, koncentratów smakowych, galanterii cukierniczej oraz urządzeń dla cukierni i lodziarni.
„Ponadto podobnie jak w zeszłym roku, dużo uwagi poświęcimy potrawom kuchni regionalnej Pomorza” – mówi Anna Przyborowska, Specjalista ds. sprzedaży. „Lokalne stowarzyszenia i producenci żywności udowodnią, że warto postawić na dobre jakościowo i świeże polskie produkty, z których tradycyjne dania, czynią każdy region naszego kraju niepowtarzalnym i wyjątkowym.”
Duży nacisk ponownie położony zostanie na problem nietolerancji glutenu – podczas targów znajdą Państwo odpowiedzi na wiele pytań dotyczących nowej grupy potencjalnych klientów, jaką są osoby na diecie bezglutenowej.
5 i 6 lutego 2014 to termin, który należy zarezerwować, aby nie przegapić szansy na nawiązanie nowych biznesowych kontaktów z kontrahentami branży gastronomicznej, zaprezentowanie własnej działalności podczas branżowych seminariów learnShopsTM, a także pozyskanie nowych klientów oraz uwagi mediów. To dwa intensywne dni wymiany doświadczeń, otwierania się na nowe rozwiązania oraz bezpośrednie spotkania z osobami z branży, podczas których nie może Państwa zabraknąć.
Więcej informacji na temat targów znajdą Państwo na stronie www.easyfairs.com/pl/ftg2014

źródło: piekarnie24.pl

Strona główna

artykuły sponsorowane

Artykuł sponsorowany - zapraszamy

Forum

Festuwal Chleba w Ciechocianku

Do wyboru jest wiele firm cateringowych. Nasze doświadczenia na eventach - od dobrych po niezbyt dobre. współp...

Kontrola sanepidu

Kontrola sanepidu zawsze wzbudza emocje i budzi niepewność. Żeby spać spokojniej warto wcześniej pomyśleć o sy...

więcej
Partnerzy serwisu:
Nowoczesny Portal Branżowy Piekarnie24.pl – piekarnie, cukiernie, lodziarnie. Darmowa rejestracja Firm mających w swojej ofercie maszyny, urządzenia, surowce, finansowanie, wnioski, dotacje, pojazdy, bhp, franczyza oraz inne. Portal branży piekarsko - cukierniczo - lodziarskiej. Darmowe strony www. Skuteczna reklama, bezpłatne ogłoszenia drobne. Piekarnia Cukiernia Lodziarnia.