Doceń dobrą promocję

Strona główna » Aktualności » Doceń dobrą promocję

wielkość tekstu:A | A | A

Kolejne wyroby piekarskie i mąki zostały wyróżnione znakiem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Tym samym przybyło producentów z naszej branży, którzy zauważyli korzyści, jakie daje posługiwanie godłem, które jest coraz bardziej rozpoznawalne wśród konsumentów.

„Doceń polskie” ma otwarty charakter i może w nim wziąć udział każdy producent żywności, bez względu na wielkość czy rodzaj wytwarzanych wyrobów – zapewnia organizator Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego. Artykuły spożywcze ubiegające się o zdobycie godła promocyjnego są poddawane dwuetapowej ocenie. Celem pierwszego jest sprawdzenie, czy wyrób posiada tzw. polski akcent. Musi być m.in. wyprodukowany w naszym kraju z wykorzystaniem rodzimych składników lub na bazie tradycyjnej polskiej receptury.
W lipcu, podczas dziewiątego już audytu, do grona artykułów spożywczych, które mogą posługiwać się znakiem „Doceń polskie”, dołączyły kolejne wyroby z piekarń i młynów. Certyfikaty zdobyły: Chleb Firmowy z piekarni-cukierni Brzęczek z Pszczyny (woj. śląskie); Chleb Baltona oraz Bułka Poznańska wypiekane przez spółdzielnię Społem PSS Górnik mieszczącą się w Brzeszczach (woj. małopolskie); 
Chleb Firmowy produkowany w piekarni-ciastkarni Jan Kampa w Lublińcu (woj. śląskie); chleby: Królewski, Staropolski i Farmerski z oferty piekarni-cukierni Gromulski z Mińska Mazowieckiego (woj. mazowieckie) oraz Chleb Żytni bez drożdży produkowany w piekarni Jan Kopacz w Krośnie. Biało-czerwony znak pojawi się też na niskokalorycznych waflach pszennych Craccenti produkowanych przez firmę Real Taste.
Godłem promocyjnym nagrodzono również mąki: Pszenną Tortową typ 450 oraz Pszenną Luksusową typ 550  z Młyna Staniszewski i Wspólnicy w Ludwikowicach Kłodzkich (woj. dolnośląskie); Pszenną typ 450 z ZPZ Jakpol ze Świny (woj. łódzkie); Wrocławską i Pszczyńską z pszczyńskiej firmy Młynex (woj. śląskie), a także Luksusową i Tortową produkowaną przez przedsiębiorstwo Młynomag z Reszela (woj. warmińsko-mazurskie).
Dodajmy, że honorowy patronat nad programem promocyjnym „Doceń polskie” sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Przedstawiciel ministerstwa jest też jednym z członków Loży Ekspertów, która ocenia wyroby. Poza nim, w skład jury wchodzą doświadczeni szefowie kuchni oraz osoby zawodowo zajmujące się żywnością i technologią żywienia.

źródło: bakeandsweet.pl

Strona główna

artykuły sponsorowane

Artykuł sponsorowany - zapraszamy

Forum

Festuwal Chleba w Ciechocianku

Do wyboru jest wiele firm cateringowych. Nasze doświadczenia na eventach - od dobrych po niezbyt dobre. współp...

Kontrola sanepidu

Kontrola sanepidu zawsze wzbudza emocje i budzi niepewność. Żeby spać spokojniej warto wcześniej pomyśleć o sy...

więcej
Partnerzy serwisu:
Nowoczesny Portal Branżowy Piekarnie24.pl – piekarnie, cukiernie, lodziarnie. Darmowa rejestracja Firm mających w swojej ofercie maszyny, urządzenia, surowce, finansowanie, wnioski, dotacje, pojazdy, bhp, franczyza oraz inne. Portal branży piekarsko - cukierniczo - lodziarskiej. Darmowe strony www. Skuteczna reklama, bezpłatne ogłoszenia drobne. Piekarnia Cukiernia Lodziarnia.