Czego Jaś się nie nauczy...

Strona główna » Aktualności » Czego Jaś się nie nauczy...

wielkość tekstu:A | A | A

Ruszył rok szkolny, wystartował rok akademicki. Wraz z nimi po wakacyjnej przerwie rozpoczął się kolejny sezon szkoleń zawodowych nie tylko dla doświadczonych piekarzy i cukierników, ale też dla młodzieży szkolącej się w tym zawodzie.

Mazowiecka Izba Rzemiosła i Przedsiębiorczości zaprasza do udziału w projekcie „Czas na nas - praktyki dla nauczycieli i instruktorów praktycznej nauki zawodu piekarza, cukiernika oraz kucharza”. Do projektu, który jest współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki mogą zgłaszać się nauczyciele oraz instruktorzy ze wszystkich województw. Bądź współtwórcą programów doskonalenia zawodowego, wymień doświadczenia zawodowe z najlepszymi, wyjdź naprzeciw oczekiwaniom ucznia i dokształć się dzięki czemu twoje zajęcia staną się bardziej interesujące i inspirujące – tak Mazowiecka Izba Rzemiosła i Przedsiębiorczości zachęca do udziału w bezpłatnych szkoleniach. Więcej informacji: tel. 22/8383217 wew. 154 lub 149, e-mail: spozywczy@mirip.org.pl.

Z kolei Mała Akademia Mistrzostwa Zawodowego zaprasza młodzież do udziału w różnych szkoleniach technologicznych adresowanych dla uczniów szkolący się w zawodach cukiernik, piekarz i kucharz.
18 października w MAMZ przyszli cukiernicy i kucharze będą mogli zdobyć teoretyczną i praktyczną wiedzę na temat techniki wytwarzania dekoracji i wyrobów cukierniczych z zastosowaniem cukru kryształu, pomad, glazur cukrowych oraz mas dragantowych. Zajęcia poprowadzi Krzysztof Krawczyński, technolog firmy Savpol.
Miesiąc później, 18 listopada Mała Akademia Mistrzostwa Zawodowego podejmie się organizacji wojewódzkiego konkursu „Odkrywanie Hufcowych Pereł w zawodzie piekarz”. Konkurs kierowany jest do uczniów śląskich OHP kształcących się w zawodzie piekarza. Konkurs składać się będzie z dwóch etapów: części teoretycznej sprawdzającej poziom wiedzy oraz części praktycznej, podczas której uczestnicy wykonają samodzielne pieczywo pszenne (impreza zamknięta).
15 i 22 listopada w siedzibie MAMZ przy współpracy z firmą Baker poprowadzone będą zostaną warsztaty technologiczne „Wariacje z marcepanem”. Ich tematyką będzie wytwarzanie tortów w stylu angielskim z zastosowaniem mas plastycznych. Uczestnicy szkolenia otrzymają certyfikaty potwierdzające poziom kwalifikacji w ramach tego zadania zawodowego.
W grudniu Mała Akademia Mistrzostwa Zawodowego planuje już po raz trzeci zorganizować warsztaty „Wielkie pierniczenie” poświęcone metodom wytwarzania konstrukcji przestrzennych z wykorzystaniem ciasta piernikowego. W szkoleniu tym swoją wiedzą i doświadczeniem podzielą się z młodzieżą technolodzy cukiernictwa z firmy Eco Trade. Zajęcia poprowadzi Daniel Waliszewski.
Wszystkie szkolenia są bezpłatne i obywają się w Gliwicach. Więcej szczegółów: www.mamz.pl.

źródło: bakeandsweet.pl

Strona główna

artykuły sponsorowane

Artykuł sponsorowany - zapraszamy

Forum

urlop

U mnie w tym roku urlopu jako takiego brak, ale będę nadrabiał w następnym. Planuje wypad gdzieś w góry na sno...

szkolenia

byłam niedawno na szkoleniu z zakresu terapii keratynowej, bardzo mi się to spodobało i wprowadziłam ten zabie...

więcej
Partnerzy serwisu:
Nowoczesny Portal Branżowy Piekarnie24.pl – piekarnie, cukiernie, lodziarnie. Darmowa rejestracja Firm mających w swojej ofercie maszyny, urządzenia, surowce, finansowanie, wnioski, dotacje, pojazdy, bhp, franczyza oraz inne. Portal branży piekarsko - cukierniczo - lodziarskiej. Darmowe strony www. Skuteczna reklama, bezpłatne ogłoszenia drobne. Piekarnia Cukiernia Lodziarnia.