Puchar Świata Lodziarzy

Strona główna » Aktualności » Puchar Świata Lodziarzy

wielkość tekstu:A | A | A

Już tylko dni dzielą nas od wielkiego wydarzenia lodziarskiego w Rimini. Aleksandra Sowa i Mariusz Buritta (laureaci Lodziarskich Mistrzostw Polski) oraz Maciej Pięta i Michał Doroszkiewicz 16 stycznia wystartują w Pucharze Świata Lodziarzy.

Temat mistrzostw, jaki wybrała polska ekipa, to żywioły. Każda drużyna ma za zadanie przygotować: eksponat z czekolady, rzeźbę z lodu, tort lodowy, deser lodowy, miniaturowe lody czekoladowe oraz trzy przystawki w połączeniu z lodami gastronomicznymi. Kandydaci podzielili się swoimi obowiązkami: Ola i Michał odpowiadają za smaki, Maciej za rzeźbę z lodu, a Mariusz za eksponat z czekolady. Wszystko przygotowują pod czujnym okiem trenera Pawła Małeckiego.

Na wykonanie zadań uczestnicy mistrzostw mają 2 dni. Obędzie się również próba zręcznościowa, która ma polegać na przygotowaniu jednego smaku lodów ze składników wybranych przez organizatorów. Z jakich składników uczestnicy przygotują swój smak? Tego dowiedzą się dopiero w dniu konkursu.

Konkurs odbędzie się podczas największych targów lodziarskich SIGEP we włoskim Rimini. Serdecznie zachęcamy do udziału i oczywiście trzymamy kciuki za naszą ekipę!

Aleksandra Sowa i Mariusz Buritta lodziarskimi mistrzami Polski

źródło: ppic.pl

Strona główna

artykuły sponsorowane

Artykuł sponsorowany - zapraszamy

Forum

mieszanki AlfaPro

Interesujące pytania, ja korzystam z mąki....

urlop

Ja z całą rodziną w tym roku pojadę na bardzo fajne ferie.Już kupiliśmy ubezpieczenie na narty na stronie inte...

więcej
Partnerzy serwisu:
Nowoczesny Portal Branżowy Piekarnie24.pl – piekarnie, cukiernie, lodziarnie. Darmowa rejestracja Firm mających w swojej ofercie maszyny, urządzenia, surowce, finansowanie, wnioski, dotacje, pojazdy, bhp, franczyza oraz inne. Portal branży piekarsko - cukierniczo - lodziarskiej. Darmowe strony www. Skuteczna reklama, bezpłatne ogłoszenia drobne. Piekarnia Cukiernia Lodziarnia.