Już we wtorek Expo Sweet

Strona główna » Aktualności » Już we wtorek Expo Sweet

wielkość tekstu:A | A | A

Od 18 do 20 lutego w Warszawie odbędą się najważniejsze targi branżowe w Polsce. Organizator Expo Sweet zapewnia, że warszawskie targi to: najwięcej wystawców, największa powierzchnia ekspozycyjna i premiery światowych nowości.

Podczas targów  nie zabraknie licznych atrakcji, takich jak prestiżowe ogólnopolskie mistrzostwa. Nas stronie internetowej organizatora targów zamieszczone są regulaminy konkursów: 
VI Lodziarskie Mistrzostwa Polski są opisane wraz z regulaminem na http://exposweet.pl/konkursy/vi-lodziarskie-mistrzostwa-polski
O Mistrzostwach Polski w Deserach, a więc zawodach adresowanych głównie do kucharzy i restauratorów można przeczytać pod adresem: http://exposweet.pl/konkursy/mistrzostwa-polski-w-przygotowaniu-deseru
Dodajmy, że partnerami tych mistrzostw jest Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Trendy Chef Team.
Regulamin Wystawy Tortów Okolicznościowych znajduje się na http://exposweet.pl/konkursy/konkurs-wystawa-tortow-

Jak co roku organizatorzy przygotowali także szereg atrakcyjnych szkoleń, na których można będzie zdobyć praktyczną wiedzę niezbędną dla każdego, kto prowadzi cukiernię, piekarnię, kawiarnię czy lodziarnię.

Program szkoleń

18.02.2014

10.15-11.00
Zdobądź klientów od zaraz, czyli jak wykorzystać Facebook do generowania zysku (Michał Rusek, ekspert ds. marketingu i reklamy)

11.00-12.00
Obowiązki producentów branży spożywczej w świetle obowiązujących przepisów dotyczących ochrony środowiska (mgr inż. Filip Zieliński, starszy specjalista ds. ochrony środowiska JARS Sp. zo.o.)

12.00-13.00
Wartość odżywcza na etykiecie – jak opracować tabelę wartości odżywczej na etykietę zgodnie z wymaganiami rozporządzenia 1169/2011 (mgr inż. Wioletta Bogusz-Kaliś, specjalista ds. bezpieczeństwa żywności JARS Sp. z o.o.)

13.30-14.30
Jak zwiększyć sprzedaż w lodziarni i cukierni - czyli sekret właściwej aranżacji i komunikacji punktów sprzedaży (dr Marek Borowiński - ekspert Visual  Merchandisingu i zwiększania  sprzedaży)

15.00-16.00
Jak podnieść ceny i sprzedawać więcej! Techniki zyskownego konkurowania bez utraty klientów (Marcin Więckowski Partner Zarządzający, Whizbrand Group i Akademia Mistrza Kruszwica)

19.02.2014

10.15-11.00
Zdobądź klientów od zaraz, czyli jak wykorzystać Facebook do generowania zysku (Michał Rusek, ekspert ds. marketingu i reklamy)

11.00-11.45
Bezpieczeństwo finansowe firmy rodzinnej w różnych formułach działalności gospodarczej (mec. Bogumił Sieczkowski, Grupa Kapitałowa OBLIGO)

12.00-13.30
Rola oceny sensorycznej w potwierdzaniu jakości wyrobów cukierniczych i ciastkarskich (mgr inż. Maciej Wojciechowski, kierownik Pracowni Badań Sensorycznych JARS Sp. z o.o.)

13.45-14.45
Łasuchy są wzrokowcami! Rola identyfikacji wizualnej w zdobywaniu serc [i portfeli] klientów (Marcin Więckowski Partner Zarządzający, Whizbrand Group i Akademia Mistrza Kruszwica)

15:00-15:45
Odtwarzanie muzyki w lokalu – czyli jak legalnie nie płacić ZAiKS-owi (Michał Rusek, ekspert ds. marketingu i reklamy)

20.02.2014

11:00-11:45
Zdobądź klientów od zaraz, czyli jak wykorzystać Facebook do generowania zysku (Michał Rusek, ekspert ds. marketingu i reklamy)

12:00-12:45
Odtwarzanie muzyki w lokalu – czyli jak legalnie nie płacić ZAiKS-owi (Michał Rusek, ekspert ds. marketingu i reklamy)

Jeśli, któryś z powyższych tematów zainteresował Państwa, zachęcamy do zarezerwowania miejsca on-line na www.exposweet.pl w zakładce „Zwiedzający->szkolenia”. Szkolenia są bezpłatne, ale liczba miejsc jest ograniczona, dlatego niezbędna jest wcześniejsza rezerwacja.
Po interesującym szkoleniu koniecznie warto odwiedzić Forum Mistrzostw, na którym będą się toczyć zmagania najlepszych polskich cukierników, lodziarzy i kucharzy. 18 lutego zapraszamy na Mistrzostwa Lodziarzy, 19 lutego na Mistrzostwa w przygotowaniu deseru, a dzień później na Mistrzostwa Szkół Cukierniczych. Jeśli szukać inspiracji i nowych pomysłów na produkty do swojego lokalu, to właśnie tu - na Mistrzostwach Expo Sweet. Tylko tu można na żywo zobaczyć, jak pracują najlepsi fachowcy w branży. Tuż obok Forum będzie zlokalizowana coroczna wystawa tortów okolicznościowych. Te arcydzieła stylu angielskiego udowadniają, że dla zdolnego cukiernika nie ma rzeczy niemożliwych.
Oprócz licznych atrakcji Expo Sweet dba także o wygodę zwiedzających i wspólnie z kilkoma firmami partnerskimi organizuje dojazd autobusami z kilku miast Polski. Szczegóły można znaleźć na stronie targów.
Jeśli nadal ktoś z Państwa nie jest przekonany, że na Expo Sweet po prostu trzeba być, to może przekona Państwa fakt, że najbliższa edycja będzie pod wieloma względami rekordowa:  największa powierzchnia wystawiennicza w historii imprezy, najwięcej wystawców, najwięcej firm z zagranicy. W takich warunkach z pewnością można ubić dobry interes – kupić tanio maszyny lub zamówić surowce, a dobry interes to argument, którego nie może zlekceważyć żaden przedsiębiorca.
Zapraszamy na Expo Sweet ubijać dobre interesy!
Dla wszystkich posiadaczy zaproszeń drukowanych, które są kolportowane także w miesięczniku Bake &  Sweet oraz osób zarejestrowanych wcześniej na stronie www.exposweet.pl i posiadających zaproszenie elektroniczne wejście na targi będzie bezpłatne.

źródło: bakeandsweet.pl

Strona główna

artykuły sponsorowane

Artykuł sponsorowany - zapraszamy

Forum

Festuwal Chleba w Ciechocianku

Do wyboru jest wiele firm cateringowych. Nasze doświadczenia na eventach - od dobrych po niezbyt dobre. współp...

Kontrola sanepidu

Kontrola sanepidu zawsze wzbudza emocje i budzi niepewność. Żeby spać spokojniej warto wcześniej pomyśleć o sy...

więcej
Partnerzy serwisu:
Nowoczesny Portal Branżowy Piekarnie24.pl – piekarnie, cukiernie, lodziarnie. Darmowa rejestracja Firm mających w swojej ofercie maszyny, urządzenia, surowce, finansowanie, wnioski, dotacje, pojazdy, bhp, franczyza oraz inne. Portal branży piekarsko - cukierniczo - lodziarskiej. Darmowe strony www. Skuteczna reklama, bezpłatne ogłoszenia drobne. Piekarnia Cukiernia Lodziarnia.