Strona główna » Aktualności » Jakość i bezpieczeństwo żywności
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w „AKADEMII PFPŻ ZP – jakość i bezpieczeństwo żywności" 11-12 czerwca 2014 r., Hotel Narvil w Serocku.
Konferencja poświęcona będzie następującym zagadnieniom:
11 czerwca 2014 r.
- Problemy przy certyfikacji systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności. Jak sobie z nimi radzić?
- Bezpieczeństwo stosowania dodatków do żywności
- ABC Listerii monocytogenes - zagrożenie i zwalczanie w zakładzie przemysłu spożywczego
- Prawne aspekty reklamacji konsumenckich dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności oraz reklamacji pomiędzy przedsiębiorstwami branży spożywczej
12 czerwca 2014 r.
- Nowa żywność i GMO
- Bisfenol A oraz inne substancje migrujące z opakowań – stan prawny
- System RASFF – zasady oceny ryzyka oraz rola Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego - Państwowego Zakładu Higieny
- Zanieczyszczenie żywności metalami – aktualny stan prawny oraz prace EFSA, Komisji Europejskiej i Codex Alimentarius
- Alergeny żywnościowe
Jak zwykle gwarantujemy najlepszych wykładowców, nieograniczoną możliwość dyskusji w czasie wykładów oraz podczas uroczystej kolacji!
Kto powinien wziąć udział w konferencji?
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych - pracowników działów produkcji, zapewnienia jakości, technologii, a także dla osób odpowiedzialnymi za sprawy legislacyjne.
Więcej informacji na stronie internetowej Organizatora
Dodatkowo w dniu 11 czerwca 2014 r. odbędzie się debata redakcyjna „Food-Lex" z udziałem Stanisława Kowalczyka – Głównego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych oraz Marka Posbkiewicza – Głównego Inspektora Sanitarnego na temat problemów z wdrażaniem wymagań prawa żywnościowego oraz koncepcji nowych rozwiązań systemów ostrzegania o produktach zafałszowanych. Uczestnicy Akademii PFPŻ ZP mają zapewniony udział w debacie.
źródło: ppic.pl
Strona głównaA jakby was interesował kurs z up selling w gastronomii to znajdziecie tutaj ...
W sumie mój kot dostaje normalną karmę i muszę przyznać, że jak najbardziej jest to normalne zachowanie. Tym b...