Strona główna
poniedziałek, 19 sierpnia 2019 r.
Imieniny: Emilia, Julinan

Festiwal Chlebów Świata 13-15. marca 2015

Strona główna » Aktualności » Festiwal Chlebów Świata 13-15. marca 2015

wielkość tekstu:A | A | A

Najnowsza, druga edycja Festiwalu Chlebów Świata odbędzie się w dniach 13-15 marca 2015 r. Celem tej inicjatywy jest promocja chleba, pokazanie jego powszechności, oraz  różnorodności. Zaplanowaliśmy, że będzie się składała się z dwóch segmentów: pierwszy to prezentacja wypieków pieczywa według receptur kultywowanych z różnych części świata, drugi to ekspozycja producentów pieczywa oraz związanych z piekarnictwem produktów. Nie zabraknie też pokazu rodzajów ziarna oraz mąki.

Nowością FESTIWALU CHLEBÓW ŚWIATA są piekarnicze prezentacje, które będą realizowane co godzinę w kilkunastu salach lekcyjnych.

Odwiedzając te „laboratoria piekarnicze” można będzie poznać historię starodawnych mąk, sposób przygotowania pieczywa przez Rzymian i Palestyńczyków, abilność piekarzy z Chin, Indonezji, Syrii, i innych atrakcji.

Nie zabraknie też wypieku starodawnego razowego pieczywa w PIEKARNI DOMOWEJ oraz ekologicznego wędzenia wędlin zapewnionego przez ekspertów z Muzeum Rolnictwa w Ciechanowcu.

W salach lekcyjnych zamienionych na LABORATORIA PIEKARNICZE, co godzinę będzie można poznać sposoby przygotowania: piady, pity, rogali świętomarcińskich z Poznania, bio pieczywa, ziaren i starodawnych mąk, chlebów z Australii i Oceanii, Chin, Bułgarii, Francji, Indonezji, Palestyny, Serbii, Włoch i innych stron świata.

Produkty Jarmarku Chlebów Świata i dodatków:
chleb litewski, sękacz, cebularz, pieczywa bezglutenowe, chleb życia, chleb bez mąki, mrowisko, ciasta, sery krowie, kozie, owcze, sery dojrzewające, miody, pierzga, pyłek kwiatowy, przyprawy, zioła, bakalie, ekologiczne wędliny, powidła z buraków cukrowych z Mazowsza.

Plan Festiwalu:

Uroczyste otwarcie Festiwalu: piątek, 13, marca 2015 r. o godz. 13.00

Godziny otwarcia:
piątek,13 marca: 10.00 do 18.00
sobota, 14 marca: 10.00 do 18.00
niedziela,15 marca: 10.00 do 16.00

Ramowy program
12:15 Konferencja prasowa – sala Biesiad Chlebowych
13:00 uroczyste otwarcie – pierwsze piętro
13:30 zwiedzanie wystaw.

Informacja telefoniczna: 22 22 50 111
e-mail: sekretariat@festiwalchlebow.pl
www.chlebyswiata.pl

źródło: chlebyswiata.pl

Strona główna

artykuły sponsorowane

Artykuł sponsorowany - zapraszamy

Forum

Festuwal Chleba w Ciechocianku

Do wyboru jest wiele firm cateringowych. Nasze doświadczenia na eventach - od dobrych po niezbyt dobre. współp...

Kontrola sanepidu

Kontrola sanepidu zawsze wzbudza emocje i budzi niepewność. Żeby spać spokojniej warto wcześniej pomyśleć o sy...

więcej
Partnerzy serwisu:
Nowoczesny Portal Branżowy Piekarnie24.pl – piekarnie, cukiernie, lodziarnie. Darmowa rejestracja Firm mających w swojej ofercie maszyny, urządzenia, surowce, finansowanie, wnioski, dotacje, pojazdy, bhp, franczyza oraz inne. Portal branży piekarsko - cukierniczo - lodziarskiej. Darmowe strony www. Skuteczna reklama, bezpłatne ogłoszenia drobne. Piekarnia Cukiernia Lodziarnia.