Kontrola sanepidu

Kontrola sanepidu

Postprzez Marioo90 » 06 Wrz 2011 18:39

Witam, spodziewam się kontroli Sanepidu, mają pobierać próbki, nie miałem jeszcze kontroli pod tym kątem. Gdzie i jakie próbki będą pobierać, jak mogę się przygotować?
Marioo90
 
Posty: 44
Rejestracja: 06 Wrz 2011 18:11

Re: Kontrola sanepidu

Postprzez piekus » 14 Paź 2011 09:39

jeśli sanepid! to mogą pobrać próbki z każdego miejsca i wszystkiego co tylko posiadasz do produkcji!
piekus
 
Posty: 16
Rejestracja: 14 Paź 2011 09:01

Re: Kontrola sanepidu

Postprzez serkov » 14 Paź 2011 10:36

przy kontroli sanepidu to musisz uważać ! jeśli będzie trudny gościu czytaj kontroler to nawet jak będziesz miał według ciebie idealne i czysto to według niego na pewno nie! :(
serkov
 
Posty: 13
Rejestracja: 14 Paź 2011 10:19

Re: Kontrola sanepidu

Postprzez wypiek » 14 Paź 2011 11:39

jeśli zawsze dbasz o czystość i twoi pracownicy również to nie powinno byś żadnych problemów! choć jak będzie ktoś upierdliwy i cięty na twoją osobę bądź firmę to może czegoś się doszukać!
wypiek
 
Posty: 38
Rejestracja: 14 Paź 2011 11:31

Re: Kontrola sanepidu

Postprzez serkov » 14 Paź 2011 13:23

ja osobiście miałem dwie kontrole sanepidu jedna przeszła super bez echa a druga tragedia - wszystko zależy od ludzi! ;)
serkov
 
Posty: 13
Rejestracja: 14 Paź 2011 10:19

Re: Kontrola sanepidu

Postprzez baranek » 15 Paź 2011 20:46

miałem kontrole 3 razy w przeciągu 12 lat prowadzenia piekarni i na szczęście kontrole nic nie wykazały! ale ja jestem pedantem! i ludzie mówią że jest aż za czysto! :P
baranek
 
Posty: 33
Rejestracja: 15 Paź 2011 19:58

Re: Kontrola sanepidu

Postprzez JanPolok » 22 Lis 2011 19:22

kolego baranekto jak ty to robisz ze jest za czysto?? chyba ze masz zamkniety zakład
JanPolok
 
Posty: 44
Rejestracja: 22 Lis 2011 15:38

Re: Kontrola sanepidu

Postprzez aleks » 23 Lis 2011 09:35

ciekawa ta idealna czystość, chyba ze chodzi ze nie ma nigdzie kurzu ??
aleks
 
Posty: 32
Rejestracja: 23 Lis 2011 08:17

Re: Kontrola sanepidu

Postprzez barbarra » 28 Kwi 2019 20:21

Kontrola sanepidu jak najbardziej ma za zadanie sprawdzić czystość w każdym pomieszczeniu. Aby jak najbardziej skutecznie dbać o porządek warto również przed wejściem rozłożyć wycieraczki systemowe https://www.alumatex.pl/ które w bardzo fajny sposób ograniczają ilość wnoszonego brudu do środka pomieszczeń.
barbarra
 
Posty: 35
Rejestracja: 16 Gru 2018 15:58

Re: Kontrola sanepidu

Postprzez hobosto22 » 14 Sie 2019 13:20

Kontrola sanepidu zawsze wzbudza emocje i budzi niepewność. Żeby spać spokojniej warto wcześniej pomyśleć o systemie zarządzania bezpieczeństwem żywności i odpowiednimi certyfikatami, potwierdzającymi jakość produkowanych czy konfekcjonowanych artykułów spożywczych. Pomoże wdrożenie na przykład norm BRC czy IFS lub ISO 22000.
Zadbaj o bezpieczeństwo produkcji żywności i niezbędne certyfikaty. System BRC i standard IFS (International Food Standard) pomogą polepszyć i kontrolować jakość oferowanej żywności.
hobosto22
 
Posty: 5
Rejestracja: 18 Mar 2015 09:06


Wróć do DUŻE PIEKARNIE

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron