kebab

Re: kebab

Postprzez Glodzilla » 10 Mar 2016 22:52

A nie lepiej poeksperymentować i odkryć coś nowego?
Glodzilla
 
Posty: 10
Rejestracja: 10 Mar 2016 22:46

Re: kebab

Postprzez hermes33 » 17 Maj 2016 20:26

Ja znalazłem to kiedyś na durszlak.pl i jest faJne - sprawdzałem

SKŁADNIKI:
-1/2 kg mąki
- 3 łyżki oleju
-pół kostki drożdży (50g)
-łyżeczka soli
-250ml ciepłej wody

CIASTO:
mąkę,sól, woda z rozpuszczonymi drożdżami i olejem wyrobić na ciasto (żeby dobrze odchodziło od reki) - zostawić na ok 30 min żeby wyrosło.
po 30 min podzielić ciasto na 6 większych lub 8 mniejszych kawałków ( wedle uznania) i robimy placki .
Pieczemy ok 7 min w temp 210-220 st.
hermes33
 
Posty: 2
Rejestracja: 17 Maj 2016 18:41

Re: kebab

Postprzez Karlik » 25 Lip 2016 14:38

kebab? przecież to jest zwykłe ciasto naleśnikowe...
Karlik
 
Posty: 3
Rejestracja: 25 Lip 2016 14:26

Re: kebab

Postprzez rowwerro » 10 Paź 2016 19:20

Nie prawda, to nie jest ciasto naleśnikowe, chyba mylisz z czymś.
rowwerro
 
Posty: 3
Rejestracja: 04 Paź 2016 12:42

Re: kebab

Postprzez jowwitkkaaa » 05 Lis 2016 21:34

No dokładnie, jak na moje to nie jest ciasto od naleśnika.
jowwitkkaaa
 
Posty: 5
Rejestracja: 02 Lis 2016 11:59

Re: kebab

Postprzez annadekiel » 25 Lis 2016 13:16

Oczywiście, że nie jest - ciasto naleśnikowe jest dużo bardziej miękkie i słodsze. To rzeczywiście może jakaś pita, czy coś.
annadekiel
 
Posty: 2
Rejestracja: 25 Lis 2016 13:00

Re: kebab

Postprzez Tooom87 » 16 Sty 2017 14:27

Dokładnie, Pita jest najlepszym rozwiązaniem.
Tooom87
 
Posty: 6
Rejestracja: 16 Sty 2017 09:18

Re: kebab

Postprzez fromeras » 18 Sty 2017 13:30

Mogę się zgodzić, że pita będzie najlepsza
fromeras
 
Posty: 6
Rejestracja: 18 Sty 2017 13:28

Re: kebab

Postprzez igor432 » 02 Sie 2017 10:29

To prawda, pita jest naprawde dobra.
igor432
 
Posty: 5
Rejestracja: 02 Sie 2017 10:26

Re: kebab

Postprzez Cezary128 » 06 Gru 2017 12:24

A ja wole tortille. Myśle, że jest o wiele smaczniejsza.
Cezary128
 
Posty: 1
Rejestracja: 06 Gru 2017 11:25

Poprzednia

Wróć do DUŻE PIEKARNIE

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron