frytura czy smalec

frytura czy smalec

Postprzez Meron » 23 Sty 2012 09:39

Witam kolegów, prosze o pomoc i opienie. Pączki są lepsze z frytury czy ze smalcu? jak lukrować pączki żeby wyszła delikatna glazurka ( a nie lukrowa skorupa). Z góry dziekuje za pomoc
Meron
 
Posty: 22
Rejestracja: 12 Sty 2012 10:48

Re: frytura czy smalec

Postprzez Nowik » 31 Sty 2012 17:26

pytanie retoryczne, pączki smazymy na smalcu, bez rzadnych miksówi innych prochów, prawdziwy pączek, smaczny pączek, może nie tani ale będą klienci na pewno wracać,
Nowik
 
Posty: 15
Rejestracja: 28 Gru 2011 10:03

Re: frytura czy smalec

Postprzez Meron » 09 Lut 2012 19:49

no właśnie a co taniej wychodzi ?
Meron
 
Posty: 22
Rejestracja: 12 Sty 2012 10:48

Re: frytura czy smalec

Postprzez Zaja011 » 25 Paź 2013 08:48

Smalec? przy małej produkcji wydaje mi się ok ale jeśli ktoś by robił w tłusty czwartek 7 tyś pączków na smalcu to w maskach gazowych. Ja stosuje fryturę i pączki bardzo dobrze się smaży w temp 180 max 190 stopni.
Zaja011
 
Posty: 19
Rejestracja: 25 Paź 2013 08:21

Re: frytura czy smalec

Postprzez zee132 » 25 Paź 2013 19:43

Stosuj fryturę z Bielmaru http://www.bielmar.pl/produkt/koneser-f ... jonalistow to nie reklama, sprawdzona bardzo dobra relacja jakości do ceny
zee132
 
Posty: 52
Rejestracja: 21 Lis 2011 08:42

Re: frytura czy smalec

Postprzez WitekW » 13 Lis 2013 08:41

korzystamy z frytury, smalec to raczej do produkcji domowej
WitekW
 
Posty: 7
Rejestracja: 13 Lis 2013 08:34

Re: frytura czy smalec

Postprzez eminoral77 » 25 Maj 2019 15:51

Ja najbardziej lubię pączki z powidłami śliwkowymi. Czasem jak mam na nie ochotę to używam takich https://www.herbapol.com.pl/produkt/powidla-sliwkowe bardzo dobrym powideł od Herbapolu i sam robie sobie takiego pączka. Powiem wam, że są na prawdę smaczne
eminoral77
 
Posty: 35
Rejestracja: 13 Paź 2017 11:06


Wróć do RECEPTURY

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron