Strona 1 z 1

mikser spiralny czy planetarny?

PostWysłany: 15 Lut 2017 20:16
przez drzochny
Witam serdecznie wszystkich Użytkowników forum.

Potrzebuję maszyny, która poradzi sobie z wyrabianiem ciasta o konsystencji ciasta kruchego i ciasta razowego chlebowego. Znalazłem coś takiego:

http://allegro.pl/mikser-spiralny-miesz ... 75401.html

Czy taki mikser poradzi sobie? Zainteresowałem się nim z powodu zdejmowalnej dzieży i wymiennych końcówek. Czy może lepsze będzie takie urządzenie:

http://allegro.pl/mikser-spiralny-miesz ... 75401.html

Pozdrawiam,
BW.

Re: mikser spiralny czy planetarny?

PostWysłany: 05 Paź 2017 07:59
przez Thibault
Na pewno sobie poradzi bez problemu.

Re: mikser spiralny czy planetarny?

PostWysłany: 09 Sie 2018 12:54
przez miroslaw22
Z tych dwóch mikserów wolę w 100 procentach mikser spiralny.

Re: mikser spiralny czy planetarny?

PostWysłany: 15 Maj 2019 10:11
przez adrian
Zdecydowanie spiralny :D

Re: mikser spiralny czy planetarny?

PostWysłany: 04 Wrz 2019 12:16
przez alinek11
To zależy co chcemy nim robić? Czy tylko ciasto ciężkie, czy też masy i kremy? Jeżeli ciasta ciężkie to tylko mikser spiralny (ja wybierałem z tej oferty https://multigastro.pl/miksery-spiralne i jak na razie przy tak dużej produkcji jaką przerabia moja piekarnia nie było jeszcze awarii) Mają duże momenty obrotowe, dzięki którym produkty są równomiernie wymieszane, bez obaw, że maszyna nie poradzi sobie z gęstym i ciężkim wsadem. Typ miksera musisz już dopasować sobie do rodzaju ciasta, bo inny typ jest do pierogarnii, a inny do pizzerii.