Nowości

Strona główna » Nowości

wielkość tekstu:A | A | A

Komory studzenia próżniowego Revent uzupełniają ofertę dwóch serii pieców obrotowych Revent i hybrydowych Revent Roto Sole z wózkami hertowymi.


W dniach 7 - 8 października 2011 roku w Sztokholmie odbyło się wielkie otwarcie nowego centrum technologicznego przy fabryce Reventa, na które przybyli goście z całego świata. Otwarcie uświetniła premiera nowego modelu pieca Revent Roto Sole, stanowiącego hybrydę pieca wsadowego i obrotowego.
Znany do tej pory klasyczny piec obrotowy Revent potwierdził w testach amerykańskiego instytutu Fisher-Nickel wiodącą pozycję zarówno w jakości wypieków, wysokiej wydajności i niskim w porównaniu z konkurentami zużyciem paliwa. Podobnych testów porównawczych dokonano również w Polsce. Wyniki potwierdziły, że Revent ma mniejsze zużycie gazu niż piece konkurencji definiowane przez nią jako najoszczędniejsze na rynku, a przy tym pozwala skrócić czas wypieku (w przypadku kajzerki nawet do ok. 9 minut) i kontynuować pracę wózek za wózkiem.

źródło: piekarnie24.pl

Strona główna
Partnerzy serwisu:
Nowoczesny Portal Branżowy Piekarnie24.pl – piekarnie, cukiernie, lodziarnie. Darmowa rejestracja Firm mających w swojej ofercie maszyny, urządzenia, surowce, finansowanie, wnioski, dotacje, pojazdy, bhp, franczyza oraz inne. Portal branży piekarsko - cukierniczo - lodziarskiej. Darmowe strony www. Skuteczna reklama, bezpłatne ogłoszenia drobne. Piekarnia Cukiernia Lodziarnia.