Orkisz, kamut, szarłat inaczej nazywany też amarantusem czy quinoa, często określane są mianem prazbóż, a to dlatego, że znane są ludzkości od tysięcy lat. Niektóre z nich, jak samopszę, nasi przodkowie jadali już w okresie ...
czytaj dalejOd kilku lat w Polsce rozwija się moda na spotkania w kawiarniach. Kiedyś lokale te postrzegane były po prostu jako miejsce do wypicia kawy. Dziś stają się obowiązkowym punktem spotkań ze znajomymi, przestrzenią dla sztuki lub pracy z ...
czytaj dalejSejmowa komisja środowiska przyjęła w środę projekt ustawy o gospodarce opakowaniami i odpadami opakowaniowymi. Nowe prawo ma usprawnić system zagospodarowywania takich odpadów tak, by Polska osiągnęła wymagane prawem UE poziomy ...
czytaj dalejCena? Producent? Skład? Co jest najważniejsze przy kupnie produktów spożywczych? Od 12 do 14 kwietnia odwiedzający warszawskie Centrum Handlowe M1 mieli okazję przekonać się, dlaczego warto czytać etykiety i na czym polega ...
czytaj dalejOchrona polskich produktów regionalnych i tradycyjnych to główny cel nowej kampanii Agencji Rynku Rolnego. Program „Trzy znaki smaku” ma promować produkty z unijnymi certyfikatami i zachęcać konsumentów do ...
czytaj dalejW dniach 22-24 maja 2013 r. w nowym Centrum Wystawienniczo - Kongresowym AmberExpo w Gdańsku odbędzie się największe w Polsce Północnej wydarzenie targowe dedykowane branży spożywczej, gastronomicznej i hotelarskiej. W ...
czytaj dalejPrzyjaciele chcę wam powiedzieć, że na naszym kasynie internetowym ...
Chłopaki, grałem kiedyś w kasynie internetowym na ...