Ruszył rok szkolny, wystartował rok akademicki. Wraz z nimi po wakacyjnej przerwie rozpoczął się kolejny sezon szkoleń zawodowych nie tylko dla doświadczonych piekarzy i cukierników, ale też dla młodzieży szkolącej się w tym ...
czytaj dalejOd 32 lat polscy rzemieślnicy w ostatnią niedzielę czerwca spotykają się u stóp Jasnej Góry. Do Częstochowy z całej Polski przybyli przedstawicieli izb i cechów rzemieślniczych. Prezentowane na sztandarach wizerunki ...
czytaj dalejNowe produkty stanowią największą atrakcję dla gości targowych. Dlatego zachęcamy Państwa do zapoznania się z nowościami zgłoszonymi przez wystawców, które zostaną zaprezentowane na Targach Bakepol w ...
czytaj dalej8 czerwca br. w 24 miastach Górnego Śląska rusza Industriada, czyli wielkie Święto Szlaku Zabytków Techniki. Jednym z obiektów śląskiego Szlaku jest Muzeum Chleba, Szkoły i Ciekawostek w Radzionkowie. Muzeum prowadzone ...
czytaj dalejCena? Producent? Skład? Co jest najważniejsze przy kupnie produktów spożywczych? Od 12 do 14 kwietnia odwiedzający warszawskie Centrum Handlowe M1 mieli okazję przekonać się, dlaczego warto czytać etykiety i na czym polega ...
czytaj dalejW związku z ujawnieniem przez GIS, na wniosek warszawskiej Fundacji Pro-Test, listy firm, które do momentu ujawnienia fałszerstwa, używały do produkcji artykułów spożywczych sól przemysłową, Stowarzyszenie ...
czytaj dalejKiedy zależy nam na skuteczności takich działań to moim zdaniem powinniśmy na co dzień dbać o higienę dookoła ...
Niestety jeszcze takich wizytówek nigdy nie miałam okazji mieć więc również ciężko jest mi cokolwiek na ich te...