Strona główna » Katalog Firm » Surowce » HORTINO ZPOW Leżajsk Spółka z o.o.
Jesteśmy jedną z największych firm przetwórstwa owocowo – warzywnego w Polsce, właścicielem marki POLTINO.
Kontynuujemy tradycje przetwórcze od roku 1973 o od 2000 r. funkcjonujemy na rynku jako samodzielny podmiot pod nazwą HORTINO ZPOW Leżajsk Spółka z o.o. Działalność naszej Spółki opiera się w 100% na polskim kapitale. Oferowane przez nas produkty pochodzą z przyjaznych naturze terenów południowo – wschodniej Polski. W sezonie skupujemy i przetwarzamy ok. 70 tys. ton owoców i warzyw. Poprzez odpowiedni dobór odmian, właściwą technologię produkcji i oryginalne receptury nasze produkty wyróżniają się wysoką jakością i doskonałymi walorami smakowymi. Dbamy o stały rozwój, poszerzanie i urozmaicanie oferty asortymentowej.
ZAMÓWIENIA: HORTINO ZPOW Leżajsk Sp. z o.o., 37-300 Leżajsk, ul. Fabryczna 2
Dział Sprzedaży: tel. +48 17 240 42 43, fax: +48 17 242 67 43, tel. kom. 693 538 259,
e-mail: zamowienia@hortino.com.pl
www.poltino.pl
Produkujemy i oferujemy:
1. NADZIENIA OWOCOWE POLTINO
- wysoki procentowy udział owoców
- naturalny owocowy smak
- duże kawałki owoców
- powstają z owoców nie konserwowanych chemicznie
- doskonale utrzymują smak i strukturę zarówno w produktach wypiekanych jak i mrożonych
- atrakcyjna oferta smaków
Termostabilne nadzienia owocowe extra, niskosłodzone (25-45% zawartości cukrów), z wysokim udziałem procentowym owoców (od 40-55% w zależności od smaku) z dodatkiem środków żelujących, kwasów spożywczych i aromatów. Produkty o intensywnie owocowym smaku o właściwościach termostabilnych, tj. produkt może być zapiekany jak również zamrażany. Nadzienie po wypieku charakteryzuje się transparentną strukturą znajdujących się w nich owocach, utrzymują barwę i smak. Służą do wypiekania wszelkiego rodzaju drożdżówek, ciast i ciasteczek, pieczywa cukierniczego jako farsz do naleśników czy wyrobów garmażeryjnych (knedli, pierogów) ale również jako element dekoracyjny na wierzchu produktów.
2. MARMOLADY OWOCOWE POLTINO
- wyprodukowane w oparciu o najnowsze technologie produkcji wg ściśle określonych kryteriów, dzięki czemu zachowują odpowiednią konsystencję, barwę i smak
- oprócz przecieru jabłkowego zawierają dużą ilość przecierów owocowych charakterystycznych dla danego smaku
- produkty pakowane przez urządzenia zachowujące najwyższe standardy bezpieczeństwa produkcji (z dodatkową folią zabezpieczającą)
- gwarancja najwyższej jakości potwierdzona wieloletnim doświadczeniem przy produkcji nadzień owocowych
Marmolady owocowe otrzymane poprzez proces gotowania przecieru jabłkowego oraz innych przecierów owocowych charakterystycznych dla określonego smaku, o wysokiej zawartości cukru (60%). Produkt o zżelowanej konsystencji dodatkiem kwasów spożywczych i aromatów, bez sztucznych barwników. Zwarta konsystencja produktu umożliwia zastosowanie jej jako wsad oraz do zewnętrznej dekoracji produktów. Idealne do wszelkiego rodzaju drożdżówek, ciasteczek, przekładania blatów ciast w tym pierników, wypełnienie pączków.
Wczoraj miałem trochę wolnego czasu i przeczytałem mega ciekawy artykuł ...
Akurat na tych sprawach się nie znam, ale jeśli chodzi o mnie to ja jestem zdania, że sama odzież zawsze musi ...